Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane. Prvi postanek bona gradu Hohenwerfen približno 40 km pred Salzburgom nad dolino reke Salzach. Velja za enega najlepših avstrijskih gradov. V svoji tisočletni zgodovini je zamenjal mnoge lastnike in doživel številne obnove in prezidave, danes pa se v njem nahaja muzej z bogato zbirko orožja, posebnost pa predstavlja sokolarska tradicija z demonstracijo letenja s plenilskimi pticami, kot so orli, jastrebi, sokoli in kragulji. Po ogledu bo sledila vožnja do mesta Hallein jugozahodno od Salzburga, kjer bomo obiskali nekdanji rudnik soli Salzenwelt. Obisk predstavlja pravo dogodivščino: od vožnje z vlakom, spust v globino nekdanjega rudnika po toboganu in vožnja s čolnom po podzemnem jezeru, ob tem pa bomo spoznali, na kakšen način so tudi že pred mnogimi tisočletji pridobivali dragoceno sol, ki je lastnikom rudnika in trgovcem omogočala velike zaslužke. Sledila bo vožnja do hotela v Salzburgu, večerja in prenočevanje.

Po zajtrku bomo v Salzburgu obiskali prav poseben muzej: Haus der Natur. V njem bomo na zanimiv in atraktiven način spoznavali naravo: različne skupine rastlin in živali, zgradbo in delovanje človeka, vesolje in planete, fizikalne zakonitosti, ki veljajo v naravi in še marsikaj ter se ob tem tudi zabavali. Popoldan se bomo odpeljali v bavarsko prestolnico München, kjer bo nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje starega mestnega jedra, nato pa bo sledila vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

Po zajtrku bo sledila vožnja do münchenskega živalskega vrta Hellabrun, ki se nahaja v 40 ha velikem parku in je organiziran tako, da večina živali živi prosto v ograjenih prostorih glede na njihov geografski izvor. V več kot stoletni tradiciji so si prislužili naziv enega najboljših živalskih vrtov v Evropi, v katerem živi skoraj 20.000 živali, ki predstavljajo skoraj 800 živalskih vrst. Po ogledu se bomo zgodaj popoldan odpravili proti domu in v Ljubljano prispeli v večernih urah.

PODROBNEJŠE INFORMACIJE O IZLETU BOSTE PRIJAVLJENI PREJELI PO ELEKTRONSKI POŠTI NEKAJ DNI PRED ODHODOM.

 

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani https://natoura.si.

Organizator in izvajalec izleta: © naTOURa, Janja Benedik, s. p., 2022.