4. – 6. september 2020

3 dni • avtobus

 

Benečija leži na stiku med Južnimi Alpami in Beneško laguno in v sebi skriva številne zgodbe o zemeljski zgodovini, o zgodovini človeka, o njegovem domiselnem načinu preživetja, o tekmovanju z naravo in izgubljenim bojem, o bogati kulturi različnih ljudstev, ki so v preteklosti naselila te kraje. Zgodbe o vodi, ki prihaja na površje v številnih izvirih in je nekoč poganjala mline ter v dolgi geološki preteklosti preoblikovala površje v čudovite doline in soteske. Voda, ki napaja številna polja in vinograde in ustvarja pogoje za življenje številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Toliko zgodb, da se jih bomo večino le dotaknili, podrobneje pa spoznali le izbrane in skupaj sestavili novo, le našo.

 

260,00 € na osebo v dvoposteljni sobi (prijavljenih 30 oseb).

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
 • 2 x polpenzion,
 • vse vstopnine,
 • slovenskega vodnika z licenco TZS,
 • organizacijo potovanja.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • vstopnine za morebitne dodatne oglede,
 • dodatna hrana in pijača,
 • vse ostalo, kar ni navedeno posebej.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • v primeru, da je potnikov le 25: 20,00 €,
 • v primeru, da je potnikov le 20: 40,00 €,
 • v primeru, da je potnikov le 15: 75,00 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

POPUSTI:

 • Plačilo v enem obroku: – 5 %.
 • Možno je plačilo v 2 obrokih. Oba obroka morata biti plačana pred odhodom.

[contact-form-7 id=”574″ title=”Prijavnica za izlet Ob vznožju Dolomitov”]

1. dan: petek, 4. september 2020

Zjutraj odhod iz Ljubljane proti Spilimbergu, kjer si bomo ogledali znamenito Šolo mozaikov s praktičnim prikazom priprave in izdelave. Sledila bo vožnja v vas Polcenigo, kjer si bomo ogledali številne vodne izvire, tako imenovane fontanile, ki so značilni za Padsko nižino, in se sprehodili po arheološkem parku, ki stoji na mestu nekdanjega mostiščarskega naselja (1 h hoje po ravnini). Novo zgodbo o vodi bomo spoznali ob čudovitem starem mlinu Molinetto della Croda, nato pa se ob reki Piavi odpeljali do čudovitega starega mesteca Feltre ob dnu Bellunske doline, kjer bo večerja in prenočevanje.

 

2. dan: sobota, 5. september 2020

Dan bomo preživeli v dolini Belluno. Najprej se bomo sprehodili do soteske Brent dell’Art, ki slovi po pisanih plasteh apnencev in se seznanili z geološko zgodovino teh krajev (pribl. 2 h zložne hoje). Z zanimivo geologijo in geomorfologijo belunske doline se bomo seznanili tudi v dolini jezera Mis in si ogledali čudovita korita in slap (1,5 h nenaporne hoje). Sledilo bo spoznavanje kulture v dolini Cadore, kjer si bomo v vasi Cibiana di Cadore ogledali znamenite murale in se seznanili z značilno arhitekturo teh krajev. Pred večerjo in prenočevanjem v vasi Pieve di Cadore pa si bomo ogledali še rojstno hišo znamenitega slikarja Tiziana in se seznanili z eno od uspešnih obrti teh krajev – izdelovanjem očal.

3. dan: nedelja, 6. september 2020

Iz doline Cadore se bomo ob reki Piavi spet spustili v dolino in se ob vasi Langarone zapeljali do znamenite soteske Vajont z istoimenskim jezom. Tam je zaradi človeškega pohlepa in neupoštevanja zakonitosti narave leta 1963 prišlo do hude naravne katastrofe, v kateri je umrlo več kot 2000 ljudi. Po ogledu se bomo zapeljali do mesteca Vittorio Veneto in si ogledali čudovito staro mestno jedro. Pred odhodom domov se bomo ustavili na posestvu Astoria na pokušini vin in se seznanili z njihovo pridelavo v dolini Val Prosecco. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah.

 

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani https://natoura.si.

Avtorica programa: © Janja Benedik, 2018.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, potovalna agencija, Janja Benedik s. p., 2019-2020.

Pozor! Prijava na izlet je za potnika obvezujoča, odpoved udeležbe je mogoča le v skladu z VIII. členom Splošnih pogojev poslovanja.