10. – 12. september 2021

tridnevni izlet • avtobus

Evganejsko gričevje v bližini Padove predstavlja nekdanji arhipelag v plitvem tropskem morju, ki se je v davni geološki zgodovini nahajalo na delu današnje Padske nižine. Kasnejši geološki in geomorfološki razvoj območja sta vplivala na oblikovanje današnje gričevnate pokrajine, posejane z vasicami in mesteci, ki jih obdajajo številni vinogradi, ob vznožju pa na dan prihajajo topli izviri, ki jih ljudje s pridom izkoriščajo v terapevtske namene že od antike dalje. Ob spoznavanju naravnih in kulturnih zanimivostih tega območja se bomo v njih razvajali tudi mi.

S PRIJAVO DO KONCA JULIJA 2021 SI ZAGOTOVITE 3 % POPUST. PLAČILO ARANŽMAJA V MESECU AVGUSTU OB POTRDITVI ODHODA!

1.dan: petek, 10. september 2021

Iz Slovenije se bomo z avtobusom odpravili v jutranjih urah in si na območju Regionalnega parka Evganejsko gričevje najprej v kraju Cinto Euganei ogledali zanimiv geološki muzej, saj bomo le tako lahko razumeli nastanek celotnega območja in kraje, ki si jih bomo ogledali. Sledil bo kratek vzpon na Monte Cinto, ki se nahaja nad muzejem, ob poti do vrha pa si bomo ogledali opuščena kamnoloma apnenca in riolita, ki se je pod vrhom oblikoval v obliki stebrov (krožna pot, 1,5 h hoje). Z vrha bo tudi lep panoramski pogled na območje, po katerem bomo potovali. Po prvem stiku z geologijo območja se bomo odpeljali do hotela, kjer si bomo pred večerjo privoščili kopanje v termalnih vodah. 

2. dan: sobota, 11. september 2021

Po zajtrku bomo nadaljevali s spoznavanjem pestre geologije območja in si ogledali opuščeni kamnolomlatita ob vznožju griča Monte Croce, kjer se nahajajo tudi zanimive rastlinske vrste (45 min zložne hoje). Sledil bo ogled parka Ville Barbarigo z enim največjih rastlinskih labirintov na svetu ter bogato zbirko drevesnih in grmovnih vrst. Sledila bo vožnja do slikovitega srednjeveškega mesteca Monselice, kjer si bomo ogledali zanimiv grad, staro mestno jedro in grobove Langobardov. Pred večerjo v hotelu bo čas še za skok v termalne vode v hotelu, savno, … 

3. dan: nedelja, 12. september 2021

Zadnji dan bomo najprej posvetili literaturi in se ustavili v mestecu Arqua Petrarca, kjer je svoja zadnja leta življenja znameniti italijanski literat, filozof in teolog Francesco Petrarca. Sledila bo vožnja do bližnjega srednjeveškega mesta Este, kjer bomo čas namenili ogledu Arheološkega muzeja z izredno zanimivo in bogato zbirko, ki se nahaja v delu nekdanjega gradu s slikovitim obzidjem. Pred odhodom proti Sloveniji se bomo ustavili še ob nahajališču vulkanske kamnine trahit in s tem zaključili zgodbo, ki nam jo ponujajo nekdanji vulkani Evganejskega gričevja. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani https://natoura.si.

Avtorica programa: © Janja Benedik, 2019.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, Janja Benedik s. p., 2019-2021.

Cena na osebo v dvoposteljni sobi je odvisna od števila prijavljenih oseb:

15 oseb: 325,00€,

20 oseb: 290,00 €,

25 oseb: 265,00 €.

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz s turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški,
 • 2 x polpenzion,
 • slovenskega vodnika z licenco TZS,
 • organizacijo potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba: 50,00 €.
 • zavarovanje za tujino Coris: 9,50 €.
 • Doplačilo poravnate ob vplačilu aranžmaja.

OBVEZNO DOPLAČILO:

 • vstopnine: od 30,00 do 34,00 € (odvisno od velikosti skupine in starosti udeležencev – plačilo na izletu).

Možno je plačilo v 2 obrokih. Oba obroka morata biti plačana pred odhodom.

V ceno NI vključeno: vstopnine za morebitne dodatne oglede, dodatna hrana in pijača, vse ostalo, kar ni navedeno posebej. 

 • med bivanjem v Italiji potniki niso posebej zdravstveno zavarovani, niti ni zavarovana lastnina ali kakršne koli poškodbe (osebne poškodbe, tatvine, avtomobilske nesreče, ugrabitve, teroristični napadi, nemiri v državi, naravne katastrofe kot so potresi, požari, poplave, plazovi, …)
 • ne odgovarjamo, če bi se v primeru naravnih nesreč, kot so potresi, požari, poplave, plazovi, … moral spremeniti program izleta,
 • ne odgovarjamo za nesreče ali poškodbe med trekingom in posledicami le-tega,
 • v primeru povišanja cen bencina, hotelov ali katerih koli drugih cen, se lahko poviša cena aranžmaja.