1. dan: petek, 27. 10. 2023

Pozno popoldan odhod s turističnim avtobusom iz Škofje Loke. Nočna vožnja proti Črni gori.

2. dan: sobota, 28. 10. 2023

Zjutraj prihod v Kotor. Najprej postanek za jutranjo kavo in zajtrk, sledil bo ogled starega mestnega jedra in po želji vzpon na Kotorsko trdnjavo, s katere je lep razgled na staro mesto. Sledila bo vožnja po slikoviti cesti nad Kotorskim zalivom proti Narodnemu parku Lovčen, kjer bo najprej postanek pri izviru Ivanova korita, nato pa bo sledil obisk mavzoleja Petra Petrovića Njegoša. Po ogledu bo sledila vožnja do nekdanje Črnogorske prestolnice Cetinje, kjer bo čas za ogled nekdanje kraljeve palače in muzeja. Večerja in prenočevanje v hotelu v Cetinju.

3. dan: nedelja, 29. 10. 2023

Po zajtrku nas bo pot vodila do Rijeke Crnojevića, kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala po zelo slikoviti reki s številnimi zavoji do Skadrskega jezera. Vožnjo po Skadrskem jezeru bomo zaključili v mestecu Virpazar, kjer se bomo odpravili na trdnjavo Besac, od koder je lep razgled na celotno Skadrsko jezero. Po ogledu bo sledila vožnja proti Podgorici, kjer se bomo ustavili na slapovih »Niagara«, tam bo tudi možnost kosila. Popoldan kratek ogled Podgorice, nastanitev v hotelu in zvečer prosto.

4. dan: ponedeljek, 30. 10. 2023

Po zajtrku se bomo odpeljali v nekdanje rudarsko mesto Nikšič in tam naredili kratek postanek za kavo ter ogled dela mesta z ostanki stare trdnjave, sledila bo vožnja proti domu.

5. dan: torek, 31. 10. 2023

Prihod v Škofjo Loko v zgodnjih jutranjih urah.

Avtorica programa in fotografij: © Janja Benedik, 2019-2023.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, Janja Benedik s. p., 2023.