Sežanski kras
22. 5. 2021

Kras je lep v vsakem letnem času, spomladi pa začne žareti v cvetju in nas vabi, da ga obiščemo. Tokrat smo odkrivali delček kraškega sveta, ki je morda še vedno vsaj malo zavit v skrivnost.

Podeželje Krete
28. 5. - 4. 6. 2021
24. 9. - 1. 10. 2021

Za vse, ki ste že obiskali najbolj znane destinacije Krete, Za vse, ki želite uživati v naravi in krajih brez množičnega turizma, Za vse, ki bi se radi greli pod kretskim soncem že v spomladanskem času, Za vse, ki radi potujete in odkrivate pristno, lokalno, domače.

Po Beli krajini do črne človeške ribice
12. 6. 2021

Belokranjski kraški svet je s svojim mehkim in valovitim reliefom vedno privlačen. Za mnoge idilična pokrajina pa nosi težka bremena delovanja človeka.

Haloze
19. 6. 2021

Ob besedi Haloze verjetno najprej pomislimo na odmaknjen vinorodni svet, kjer za radovednega popotnika ni prav veliko zanimivosti. Pa ne bo držalo – podajte se z nami in odkrijte še en čudovit košček Slovenije.

Divaški kras
26. 6. 2021

Ko zaslišimo besedo kras (ali Kras?), pomislimo na naše lepe kraške jame, kamnito pokrajino, ki jo sooblikujejo sonce, kraška burja in ljudje. Pa vendarle kras in Kras nista le to – številne zgodbe so malce bolj skrite in zanje si je treba vzeti čas, se sprehoditi po značilni kraški pokrajini in opazovati drobne detajle, ki jih nato prepletemo v čudovito kraško poezijo.

Ziljska dolina
28. 8. 2021

Ziljska dolina na avstrijskem Koroškem je najbolj zahodno območje, kjer še živijo Slovenci. Široka dolina ob reki Zilji je prepletena z njivami, travniki in logi, med njimi pa čepijo čudovite vasi z ohranjeno staro arhitekturo, med katero razveseljujejo številni in mogočni kozolci. Z juga Ziljsko dolino obdajajo Karnijske Alpe, od koder so si pot proti Zilji poiskali številni nekdanji ledeniki in potoki ter izoblikovali pravljično lepe soteske.

Preko Mure
4. - 5. 9. 2021

Kraji na obeh straneh reke Mure ponujajo veliko lepih zgodb, le odpraviti se je treba tja in prisluhniti domačinom, ki nam jih bodo pripovedovali z veseljem in ponosom. Morda znani kraji se nam bodo odprli v povsem novi luči.

Dediščina vulkanov in morskih lagun
10. - 12. 9. 2021

Evganejsko gričevje v bližini Padove predstavlja nekdanji arhipelag v plitvem tropskem morju, ki se je v davni geološki zgodovini nahajalo na delu današnje Padske nižine. Kasnejši geološki in geomorfološki razvoj območja sta vplivala na oblikovanje današnje gričevnate pokrajine, posejane z vasicami in mesteci, ki jih obdajajo številni vinogradi, ob vznožju pa na dan prihajajo topli izviri, ki jih ljudje s pridom izkoriščajo v terapevtske namene že od antike dalje. Ob spoznavanju naravnih in kulturnih zanimivostih tega območja smo se v njih razvajali tudi mi.

Dolina Kanomlje
9. 10. 2021

V dolini ob idrijskem prelomu smo s pomočjo prijaznih domačinov odkrivali bogato naravno, kulturno in tehniško zapuščino, se zapeljali v svet skrivnostnih okusov domačih jedi in spoznavali način življenja v ozkih grapah idrijskega hribovja nekoč in danes.

Bela krajina
16. 10. 2021

Bela krajina predstavlja preplet različnih naravnih pojavov in kultur, ki smo jih tokrat odkrivali v njenem vzhodnejšem delu.

Prekmurje
23. - 25. 10. 2021

Proti Krasu
6. 11. 2021

Kras je lep v vsakem letnem času, jeseni pa začne žareti v toplih barvah in nas vabi, da ga obiščemo. Tokrat smo odkrivali delček kraškega sveta, ki je morda še vedno vsaj malo zavit v skrivnost.