23. – 25. oktober 2021

tridnevni izlet • avtobus

Kraji na obeh straneh reke Mure ponujajo veliko lepih zgodb, le odpraviti se je treba tja in prisluhniti domačinom, ki nam jih bodo pripovedovali z veseljem in ponosom. Morda znani kraji se nam bodo odprli v povsem novi luči.

MOŽNOST PLAČILA S TURISTIČNIMI BONI!

Za udeležbo na izletu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

1. dan: sobota, 23. oktober 2021

Zjutraj odhod iz Škofje Loke po štajerski avtocesti mimo Ptuja do Ljutomera, kjer si bomo ogledali Muzej Ljutomerski kasač in hipodrom. Ljutomer je zibelka kasaštva na slovenskem in domačini nam bodo s ponosom prikazali svoje delo in uspehe. Po ogledu bo že čas, da napolnimo prazne želodce, kar si bomo privoščili v Zidanici Malek v osrčju Jeruzalemskih goric, kjer bomo imeli tudi pokušino njihovih domačih vin. Sledila bo vožnja proti reki Muri, kjer se bomo v vasi Šafarsko ob rekonstrukciji prazgodovinskega naselja Gradišče seznanili z načinom življenja enih prvih naseljencev tega območja, ki nam ga bodo predstavili domačini. Druženje z domačini bomo zaključili v Ciganskem naselju Kamenci pri Črenševcih, kjer bomo deležni prave ciganske pogostitve z domačim bogračem in lokalnim vinom ter izvedeli marsikatero zanimivo zgodbo ljudi, katerih način življenja in razmišljanja že nekaj stoletij buri duhove. Sledila bo vožnja do hotela Zvezda v Murski Soboti, kerj bo nastanitev in prenočevanje.

2. dan: nedelja, 24. oktober 2021

Po poznem zajtrku se bomo bomo odpeljali v bližnji dvorec Rakičan, kjer si bomo ogledali del njegove notranjosti in grajski park. Zgodbe o nekdanjih lastnikih dvorca so med domačini še vedno žive in kakšno od njih bo z nami zagotovo delil lokalni vodnik. Pot nas bo naprej vodila v vas Lipovci, kjer si bomo ogledali izdelavo slamnatih izdelkov, ki jih v domačem podjetju Dožnjek izdelujejo na tradicionalen način. V Nedelici, nedaleč od tam, si bomo na Kovačevi domačiji privoščili degustacijo domačih suhomestantih izdelkov in lokalnih vin. Čas do naslednje degustacije bomo izrabili za ogled izjemne okrogle romanske arhitekture iz 13. stoletja in gotskega slikarstva – rotunde Sv. Nikolaja v vasi Selo. Zaključek dneva bo v vasi Polana pri Murski Soboti, kjer so v Lovenjakovem dvoru pred kratkim gostinski in hotelirski dejavnosti dodali še izdelavo žganih pijač, ki jih bomo seveda tudi pokušali, nato pa si tam privoščili še večerjo. Po večerji bo sledila vožnja do hotela v bližnjo Mursko Soboto.

3. dan: ponedeljek, 25. oktober 2021

Pot nas bo po zajtrku naprej vodila v Radence, kjer se bomo sprehodili do naravnega izvira Petanjski vrelec, katerega vodo lahko pijemo pod blagovno znamko Radenska. Da v Prekmurju ne gre brez buč in bučnega olja, bomo spoznali v Oljarni Dajč, kjer je oljarstvo sicer le ena od številnih dolgoletnih dejavnosti domačije, ogledali pa si bomo celoten postopek izdelave olja in ga na koncu seveda lahko tudi poskusili. Za konec potepanja po Prekmurju se bomo podali na bližnji najvišji vrh tega dela Slovenije, Sotinski breg (418 m), kjer stoji razgledni stolp s čudovitim razgledom na okolico, ki ga bomo v primeru lepega vremena deležni tudi sami. Izlet bomo zaključili s poznim kosilom na kmečkem turizmu in se do večera vrnili v Škofjo Loko.

Vodstvo: Janja Benedik in lokalni vodniki.

PODROBNEJŠE INFORMACIJE O IZLETU BOSTE PRIJAVLJENI PREJELI PO ELEKTRONSKI POŠTI NEKAJ DNI PRED ODHODOM.

IZLET LAHKO PLAČATE S TURISTIČNIMI BONI. VEČ INFORMACIJ V POSEBNEM ZAVIHKU NA VRHU STRANI.

The general terms and conditions are an integral part of the program. They are available on the website https://natoura.si.

Avtorica programa: © Janja Benedik, 2021.

Organizator in izvajalec izleta: © naTOURa, Janja Benedik, s. p. , 2021.

 

C-na na osebo je odvisna od števila prijavljenih oseb:

 • 20 oseb: 270,00 €,
 • 25 oseb: 245,00 €,
 • 30 oseb: 230,00 €,
 • 35 oseb: 220,00 €,
 • 40 oseb: 210,00 €,
 • 45 oseb: 200,00 €,
 • 50 oseb: 190,00 €.

CENA VKLJUČUJE

 • avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški,
 • prenočevanje z zajtrkom v hotelu,
 • vse vstopnine in lokalno vodenje po programu,
 • vsa kosila, večerje in degustacije po programu,
 • tridnevno nezgodno zavarovanje za udeležence,
 • organizacija izleta in strokovno vodenje.

DOPLAČILO PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba: 14,00 €.

Za vse prijavljene udeležence bo urejeno tridnevno nezgodno zavarovanje.

Na avtobusu je obvezna uporaba mask, ob vstopu na avtobus je potrebno razkužiti roke.

Priporočljiva oprema na izletu:

 • udoba nizka pohodna obutev,
 • dežnik (v primeru napovedanega dežja).

Izlet je možno plačati s turističnimi boni. Za spanje v hotelu se lahko unovči nekoriščene lanske bone (največ v višini 64,00 € za spanje v dvoposteljni sobi oz. 78,00 € za spanje v enoposteljni sobi), za preostali del aranžmaja pa le bone letošnjega leta (največ v višini 100,00 €).

V primeru, da se boste odločili izlet plačati s turističnimi boni, to označite v prijavnici in navedite svojo EMŠO številko (najdete jo na zadnji strani osebne izkaznice desno zgoraj).

Zapišite tudi znesek, ki ga želite koristiti (informacijo o razpoložljivem znesku najdete na portalu eDavki) za lanske oziroma letošnje bone.

Na elektronski naslov info@natoura.si OBVEZNO pošljite skenirano osebno izkaznico (sprednjo in zadnjo stran) ali jo slikajte s telefonom in pošljite kot sliko na številko 031/360-356. Namesto osebne izkaznice lahko posredujete kopijo veljavnega potnega lista.

Vse ustrezne obrazce za unovčenje bona boste v podpis in pregled prejeli na izletu.