1.dan: nedelja, 6. 3. 2022

Odhod iz Slovenije in let Ljubljana – Frankfurt ali Istanbul – Abu Dhabi.

2. dan: ponedeljek, 7. 3. 2022

Jutranji let iz Abu Dhabija na Socotro. Po ureditvi vseh formalnosti na letališču vožnja do Wadi Ayhaft, kjer se bomo prepustili raziskovanju kanjona in kopanju v naravnem bazenu ter prvič prišli v stik z nenavadnim rastlinstvom in živalstvom otoka. Pozno popoldan vožnja do plaže Dilisha. Kampiranje.

3. dan: torek, 8. 3. 2022

Po zajtrku odhod do plaže Dihamri, kjer je raj za snorkljanje in uživanje med koralami in pisanimi vrstami rib. Za ljubitelje kopnega bo čas za vzpon na bližnji hrib in občudovanje pogleda na severno obalo. Sledila bo vožnja do vznožja hriba, kjer se nahaja kraška jama Hoq, do katere se je treba povzpeti v 1,5 ure za približno 350 m. Jama v sebi skriva čudovite kapniške strukture in manjše jezero, v njej pa so našli tudi izredno zanimive arheološke ostanke. Izpred vhoda v jamo je čudovit razgled na severno obalo Socotre. Ob vzponu in spustu bomo lahko spoznavali zanimive rastlinske in živalske vrste, z zanimivimi vrstami pa se bomo srečali tudi ob severni obali. Pot bomo nadaljevali do skrajnega vzhodnega rta otoka Ras Ersel in se nato vrnili v Erher, kjer bomo postavili kamp ob potoku tik pred njegovim izlivom v morje.

4. dan: sreda, 9. 3. 2022

Zjutraj vožnja do plaže Dihamri, kjer je raj za snorkljanje in uživanje med koralami in pisanimi vrstami rib. Za ljubitelje kopnega bo čas za vzpon na bližnji hrib in občudovanje pogleda na severno obalo. Sledila bo vožnja do Wadi Al Shiifa, od koder se bomo peš povzpeli na planoto Homhil, kjer nas bo najprej pričakal naravni bazen s čudovitim razgledom na morsko obalo. Ob koritih reke se bomo sprehodili ob naravno oblikovanih “skalnjakih” in  raziskovali naravni botanični vrt otoka, deželo kadilne bosvelije (Boswellia sacra). Ogledali si bomo nižinski in tudi bolj gorati predel Homhila, kjer bomo tudi prenočevali.

5. dan: četrtek, 10. 3. 2022

Zapustili bomo planoto Homhil in se odpravili na planoto Momi na JV otoka. Tam bomo raziskovali rečna korita, si privoščili kopanje in spoznavali zanimive rastlinske in živalske vrste. Po krajšem trekingu po planoti se bomo spustili do sipin Zahek na južni obali otoka. Prenočevanje na plaži Amak.

6. dan: petek, 11. 3. 2022

Ogled stare jame Degub ob južni obali Socotre in na to vožnja na planoto Dixam, deželo drves zmajevcev  (Dracaena sp.). S planote Dixam se bomo peš odpravili v Wadi Dirhur, kjer bo čas za samostojno raziskovanje ali kopanje v prijetnih naravnih bazenih.

7. dan: sobota, 12. 3. 2022

Odpravili se bomo proti SZ otoka in se najprej ustavili v vasi Ghubba ter se seznanili s tamkajšnjimi cenotami in starimi solinami. Od tam bomo nadaljevali proti mestu Qalansiya in naprej do bližnje lagune Detwah, kjer bomo uživali v čudoviti pokrajini, raziskovali laguno s številnimi vodnimi pticami in morskimi rakovicami ali pa se povzpeli na goro nad laguno. Kampiranje v laguni Detwah.

8. dan: nedelja, 13. 3. 2021

Zjutraj vožnja s čolni do plaže Schuab. Z nekaj sreče nas bodo na poti spremljali delfini in številne vrste ptic, ki gnezdijo na tem delu otoka ali se prehranjujejo z morskimi organizmi. Ob plaži Schuab se nahajajo ostanki mangrov, do katerih se bomo sprehodili, nato pa bo pred povratkom še nekaj časa za kopanje. Popoldan vožnja iz Qalansiye do Hadiboja, kjer si bomo ogledali drevesnico zmajevcev, s katero omogočajo pomlajevanje zavarovane drevesne vrste, ki jo sicer z objedanjem močno ogrožajo koze. Prenočevanje v kampu v bližini Hadiboja.

9. dan: ponedeljek, 14. 3. 2022

Po zajtrku odhod na letališče, let Socotra – Abu Dhabi.

10. dan: torek, 15. 3. 2022

Let Abu Dhabi – Frankfurt ali Istanbul – Ljubljana.

Odhod bo v vsakem primeru z Brniškega letališča, prav tako prihod. Možnost leta s Turkish Airlines preko Istanbula ali z Lufthanso preko Frankfurta (odvisno od trenutne razpoložljivosti letalskih kart).

Vodenje: Janja Benedik in Tina Zorman.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani https://natoura.si.

Avtorica programa: © Janja Benedik, 2021.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, Janja Benedik s. p., 2021-2022.