1.dan: ponedeljek, 30. 1. 2023 (6. 2. 2023)

Odhod iz Slovenije in let Ljubljana –  Istanbul – Abu Dhabi.

2. dan: torek, 31. 1. 2023 (7. 2. 2023)

Jutranji let iz Abu Dhabija na Socotro. Po ureditvi vseh formalnosti na letališču vožnja do Wadi Ayhaft, kjer se bomo prepustili raziskovanju kanjona in kopanju v naravnem bazenu ter prvič prišli v stik z nenavadnim rastlinstvom in živalstvom otoka. Pozno popoldan vožnja do plaže Dilisha. Kampiranje.

3. dan: sreda, 1. 2. 2023 (8. 2. 2023)

Po zajtrku se bomo odpeljali do vznožja hriba, kjer se nahaja kraška jama Hoq, do katere se je treba povzpeti v 1,5 ure za približno 350 m. Jama v sebi skriva čudovite kapniške strukture in manjše jezero, v njej pa so našli tudi izredno zanimive arheološke ostanke. Izpred vhoda v jamo je čudovit razgled na severno obalo Socotre. Ob vzponu in spustu bomo lahko spoznavali zanimive rastlinske in živalske vrste, z zanimivimi vrstami pa se bomo srečali tudi ob severni obali. Po prihodu v dolino se bomo odpeljali v Erher, kjer bomo postavili kamp ob potoku tik pred njegovim izlivom v morje.

4. dan: četrtek, 2. 2. 2023 (9. 2. 2023)

Po zajtrku se bomo odpeljali do rta Ras Ersel, najbolj vzhodne točke otoka, kjer se srečata Arabsko morje in Indijski ocean. Vrnili se bomo do Erherja, kjer bo še nekaj časa za plavanje, po kosilu pa se bomo odpeljali do Wadi Al Shiifa, kjer bomo začeli z vzponom na planoto Homhil. Na vrhu nas bo čakala nagrada –  naravni bazen s čudoviti razgledom na morsko obalo. Sledila bo vožnja do Wadi Al Shiifa, od koder se bomo peš povzpeli na planoto Homhil, kjer nas bo najprej pričakal naravni bazen s čudovitim razgledom na morsko obalo. Ob koritih reke se bomo sprehodili ob naravno oblikovanih “skalnjakih” in  raziskovali naravni botanični vrt otoka, deželo kadilne bosvelije (Boswellia sacra). Ogledali si bomo nižinski in tudi bolj gorati predel Homhila, kjer bomo tudi prenočevali.

5. dan: petek, 3. 2. 2022 (10. 2. 2023)

Zjutraj vožnja do zavarovanega morskega območja Dihamri, kjer je raj za snorkljanje in uživanje med koralami in pisanimi vrstami rib. Za ljubitelje kopnega bo čas za vzpon na bližnji hrib in občudovanje pogleda na severno obalo. Sledila bo vožnja proti jugu otoka skozi Wadi Defarhu, kjer bo postanek za kosilo. Vožnjo bomo nadaljevali do sipin Zahek, obiskali pa bomo tudi tradicionalne soline. Prenočevanje na plaži Amak.

6. dan: sobota, 4. 2. 2023 (11. 2. 2023)

Ogled stare jame Degub ob južni obali Socotre in nato vožnja na planoto Dixam, deželo dreves zmajevcev (Dracaena sp.). Tam se bomo odpravili na krajši sprehod po gozdu do razgledne točke, s katere bomo imeli čudovit razgled na osupljivo pokrajino. Prenočevanje na obrobju gozda zmajevcev.

7. dan: nedelja, 5. 2. 2023 (12. 2. 2023)

Odpravili se bomo proti SZ otoka in se najprej ustavili v vasi Ghubba ter se seznanili s tamkajšnjimi cenotami in starimi solinami. Od tam bomo nadaljevali proti mestu Qalansiya in naprej do bližnje lagune Detwah, kjer bomo uživali v čudoviti pokrajini, raziskovali laguno s številnimi vodnimi pticami in morskimi rakovicami ali pa se povzpeli na goro nad laguno. Kampiranje v laguni Detwah.

8. dan: ponedeljek, 6. 2. 2023 (13. 2. 2023)

Zjutraj vožnja s čolni do plaže Schuab. Z nekaj sreče nas bodo na poti spremljali delfini in številne vrste ptic, ki gnezdijo na tem delu otoka ali se prehranjujejo z morskimi organizmi. Ob plaži Schuab se nahajajo ostanki mangrov, do katerih se bomo sprehodili, nato pa bo pred povratkom še nekaj časa za kopanje. Popoldan vrnitev v laguno Detwah, kjer bomo skupaj z zanimivim domačinom, ki občasno še vedno prebiva v jami nad laguno, spoznavali živali, ki živijo v tem plitvem morskem zalivu. Prenočevanje v laguni Detwah.

9. dan: torek, 7. 2. 2023 (14. 2. 2023)

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali v glavno mesto Hadiboo in obiskali trgovino z lokalnimi izdelki, ki jih v glavnem izdelujejo ženske. Kasneje vožnja do letališča in let Socotra – Abu Dhabi.

10. dan: sreda, 8. 2. 2023 (15. 2. 2023)

Nočni let Abu Dhabi – Istanbul – Ljubljana. Prihod predviden v jutranjih urah.

Vodenje: Janja Benedik (1. skupina), Tina Zorman (2. skupina) in lokalni vodniki.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani https://natoura.si.

Avtorica programa in fotografij: © Janja Benedik, 2015-2022.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, Janja Benedik s. p., 2021-2023.