January, 15 - 24, 2024

February, 5 - 14, 2024

ten-days tripŸ • plane • jeeps

Socotra is an island in the western part of the Indian Ocean, which with its still untouched nature is a true paradise for anyone who visits it. Some call it the Galapagos of the Indian Ocean, because the island is home to an extremely large number of endemic plant and animal species, which also attract many researchers. The mostly carsted plateaus give us the feeling of being on another planet, the boswellias, dragon trees, bottle and cucumber trees, many species of birds and lizards have a unique appearance, on the coasts and in the riverbeds we can watch colorful crabs and dragonflies for hours, we observe magically beautiful sunrises and sunsets and the southern night sky without light pollution. Accompanied by friendly and always smiling locals, we give ourselves completely to this wonderful paradise on earth.

 

PRIPOROČAMO PRIJAVO VSAJ 4 MESECE PRED ODHODOM ZARADI ZAGOTOVITVE LETALSKIH KART NA RELACIJI ABU DHABI – SOCOTRA, SAJ SO ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA ZELO HITRO RAZPRODANE.

 1. dan: ponedeljek, 15. 1. 2024 (5. 2. 2024)

Departure from Slovenia and flight Ljubljana - Istanbul - Abu Dhabi.

2. dan: torek, 16. 1. 2024 (6. 2. 2024)

Jutranji let iz Abu Dhabija na Socotro. Po ureditvi vseh formalnosti na letališču vožnja do Wadi Ayhaft, kjer se bomo prepustili raziskovanju kanjona in kopanju v naravnem bazenu ter prvič prišli v stik z nenavadnim rastlinstvom in živalstvom otoka (če bo čas – odvisno od ure prihoda letala na Socotro). Pozno popoldan vožnja do plaže Dihamri. Kampiranje.

3. dan: sreda, 17. 1. 2024 (7. 2. 2024)

Plaža Dihamri je pravi raj za snorkljanje in uživanje med koralami in pisanimi vrstami rib, zato bomo večji del dopoldneva preživeli prav tu. Za ljubitelje kopnega bo čas za vzpon na bližnji hrib in občudovanje pogleda na severno obalo. Sledila bo vožnja na kraško planoto Momi, kjer se bomo spustili v kanjon Kilissan, raziskovali endemične rastline in živali ter si privoščili plavanje v čudovitih rečnih koritih. Po vzponu nazaj na planoto bomo imeli še nekaj časa za raziskovanje okolice. Večerja in kampiranje na planoti Momi v Wadi Deborak.

4. dan: četrtek, 18. 1. 2024 (8. 2. 2024)

Zjutraj se bomo odpeljali na planoto Homhil, ki velja za naravni botanični vrt otoka, spoznali bomo kadilno bosvelijo (Boswellia sacra), kumarično drevo (Dendrosicyos socotrana), alojo (Aloe perryi), drevesasti mleček (Euphorbia arbuscula), stekleničasto drevo (Adenium obesum subsp. sokotranum) in druge vrste, v koritih potoka, ki vodi do naravnega bazena s pogledom na Arabsko morje, pa bomo opazovali endemične oranžne rakovice (Socotrapotamon socotrensis). Seveda bo obvezen postanek za kopanje v naravnem bazenu, od tam pa se bomo peš spustili v Wadi Shefa do SV obale otoka. Tam nas bodo že čakala vozila, s katerimi se bomo odpeljali do rta Ras Erssel, kjer bomo opazovali stik Arabskega morja in Indijskega ocena. Večerja in prenočevanje na plaži Erher ob izlivu potoka v morje pod snežno belimi sipinami.

5. dan: petek, 19. 1. 2024 (9. 2. 2024)

Po zajtrku se bomo odpeljali do vznožja hriba, kjer se nahaja kraška jama Hoq, do katere se je treba povzpeti v 1,5 ure za približno 350 m. Jama v sebi skriva čudovite kapniške strukture in manjše jezero, v njej pa so našli tudi izredno zanimive arheološke ostanke. Izpred vhoda v jamo je čudovit razgled na severno obalo Socotre. Ob vzponu in spustu bomo lahko spoznavali zanimive rastlinske in živalske vrste, z zanimivimi vrstami pa se bomo srečali tudi ob severni obali. Po kosilu se bomo preko Wadija Di Farho odpeljali do ravnice Nojed na južnem delu otoka. Sprehodili se bomo po sipinah Zahek, prenočevali pa v urejenem kampu Hayf ali Amak.

6. dan: sobota, 20. 1. 2024 (10. 2. 2024)

Po zajtrku bomo obiskali soline, nato pa še jamo Degub, v kateri so nekoč prebivali ljudje, v njej pa se nahaja tudi vodni izvir. Pot bomo nadaljevali proti severu do planote Dixam in preko Wadija Dirhur naprej na planoto Fermihin, kjer uspeva gozd zmajevih dreves. Pred večerjo bomo obiskali domačine, spoznali njihov način življenja in prizadevanja za ohranjanje ogroženih drevesnih vrst, predvsem bosvelije in zmajevcev. Kampiranje pod zmajevci.

7. dan: nedelja, 21. 1. 2024 (11. 2. 2024)

Po zajtrku se bomo najprej odpravili na kratek pohod skozi gozd zmajevih dreves in se nato ustavili še v Wadi Dirham, kjer bo nekaj časa za raziskovanje. Sledila bo vožnja proti SZ otoka, kjer se bomo v vasi Ghubba seznanili s tamkajšnjimi cenotami in starimi solinami. Od tam bomo nadaljevali proti mestu Qalansiya in naprej do bližnje lagune Detwah, kjer bomo uživali v čudoviti pokrajini, raziskovali laguno s številnimi vodnimi pticami in morskimi rakovicami ali pa se povzpeli na goro nad laguno. Kampiranje v laguni Detwah.

8. dan: ponedeljek, 22. 1. 2024 (12. 2. 2024)

Zjutraj vožnja s čolni do plaže Schuab. Z nekaj sreče nas bodo na poti spremljali delfini in številne vrste ptic, ki gnezdijo na tem delu otoka ali se prehranjujejo z morskimi organizmi. Ob plaži Schuab si bomo ogledali zadnje ostanke mangrov na otoku, pred povratkom pa bo še dovolj časa za kopanje. Popoldan se bomo v laguni Detwah seznanili s tradicionalno sokotransko glasbo in plesom. Kampiranje v laguni Detwah.

9. dan: torek, 23. 1. 2024 (13. 2. 2024)

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do mesta Hadibo in obiskali trgovino z lokalnimi izdelki. Sledila bo vožnja na letališče in po opravljenih vseh formalnostih let Socotra – Abu Dhabi.

10. dan: sreda, 24. 1. 2024 (14. 2. 2024)

Flight Abu Dhabi – Istanbul – Ljubljana.

Guiding: Janja Benedik and a local guide.

The general terms and conditions are an integral part of the program. They are available on the website https://natoura.si.

Avtorica programa: © Janja Benedik.

Organizator in izvajalec programa: © naTOURa, Janja Benedik s. p., 2021-2022.

Price per person if traveling

 • 13-14 oseb: 2.900,00 €,
 • 11-12 oseb: 2.940,00 €,
 • 9-10 oseb: 3.010,00 €,
 • 7-8 oseb: 3.120,00 €,
 • 6 oseb: 3.200,00 €.

ADDITIONAL CHARGES ON DEMAND:

 • zavarovanje odpovedi potovanja pri Zavarovalnici Triglav,
 • zavarovanje na potovanju pri Zavarovalnici Triglav.

THE PRICE INCLUDES:

 • air transport on the route Ljubljana - Abu Dhabi, Abu Dhabi - Ljubljana, airport fees
 • letalski prevoz Abu Dhabi - Hadibo (Socotra) in Hadibo - Socotra,
 • entry visa for Socotra,
 • vsi prevozi z vozili 4 x 4 po Socotri po programu, najem voznikov/kuharjev,
 • boat trip to Schuab beach and back,
 • 7 x nočitev v šotoru, najem šotorov in spalnih podlog,
 • 3 obroki dnevno (zajtrk, kosilo, večerja), prvi dan prihoda na Sokotro le kosilo in večerja, zadnji dan na Socotri le zajtrk; na poti iz Slovenije do Socotre in nazaj si potniki sami uredijo hrano na letališčih,
 • accompanied by a local Socotian guide with a good knowledge of the local flora and fauna,
 • the guidance of a Slovenian guide with knowledge of the flora, fauna and geology of Socotra,
 • vse vstopnine v zavarovana območja,
 • knjižico "Naravoslovni vodnik po Socotri",
 • stroške priprave in organizacijo potovanja..

NOT INCLUDED IN THE PRICE:

 • additional food and drink,
 • anything not specifically stated,
 • napitnine za lokalnega vodnika in voznike.

POMEMBNO!

Cena aranžmaja je preračuna glede na ponudbo v začetku aprila 2023. Če so bodo v času do odhoda spremenile cene letalskih prevoznikov, si pridržujemo pravico do spremembe cene aranžmaja.

Trenutno je na Socotro mogoče leteti le z zasebnim letom iz Abu Dhabija, kar je vzrok za visoko ceno aranžmaja.

 • during their stay in Socotra, passengers are not covered by special health insurance, nor are their property or any kind of damage insured (personal injury, theft, car accidents, kidnapping, terrorist attacks, civil unrest, natural disasters such as earthquakes, fires, floods, landslides, ...) - the insurance is concluded by each traveller himself through an agency or directly with the insurance company;
 • we are not responsible if the itinerary has to be changed in case of natural disasters such as earthquakes, fires, floods, avalanches, etc.
 • we are not responsible for accidents or injuries during trekking and their consequences,
 • v primeru povišanja cen bencina, letalskih kart ali katerih koli drugih cen, se lahko poviša cena aranžmaja,
 • we are not responsible for cancellations, delays or changes of flights of airlines and their consequences (higher costs, non-implementation of the entire programme),
 • if the airline cancels the flight and it is taken over by another airline, we will not cover any additional costs,
 • we do not assume the consequences of loss of luggage during air transport, all possible costs are borne by the passenger.
 • special medical care (e.g. vaccination) is not required before departure.